Surr i lådan!

Nu är våren definitivt på gång. Snön har smält undan rätt bra på tomten, men det är mycket kvar. I år när isen lagt sig får vi räkna med att våren blir några veckor senare än annars, men den som väntar på något gott…
Gick förbi bikuporna i eftermiddags på min väg upp till komposten och såg till min förtjusning ett par bin som var ute och surrade. Nybörjare som jag är i biodlarbranschen känns det väldigt osäkert det där med övervintring. Fy för att sitta i en klump och försöka hålla värmen hela vintern! Men de är ju vana.
Lite senare lyfte jag försiktigt på taket på båda kuporna och kunde glatt konstatera att det surrade rätt bra i båda.
Som vore det tankeöverföring ringde Carine, min bi-kompis som gick kursen samtidigt som jag förra året. Hon ringde för att höra hur det var med mina bin och om vi skulle ta och städa lite i botten av kuporna som man tydligen ska göra nu.
Åkte över till henne för hon ville ha lite tips om hur hon skulle beskära sina pelargoner som hon nu tagit fram och låtit stå under växtlampa ett tag. Kolla gäna in min lilla film om detta ämnet på Wexthuset hemsida. Åh, vad inspirerande att se hennes plantor och frösådderna hon börjat med. Ligger som vanligt efter med sådderna även i år, men vilken dag som helst nu hoppas jag få lite tid till det också för det är få saker jag tycker är så kul som att se när små groddar tittar upp ur jorden.
Inspirerad som jag blev av Carines odlingar gick jag raka vägen upp till växthuset när jag kom hem. Det är en hel del jobb att rensa bland förfrusna plantor och förfrusna skott från förrförra veckan. Något jag borde hunnit med för en vecka sedan, men nu är det på gång.
Såg Lara Princess blomma med flera stora blomflockar och tog en bild på två blommor från samma gren med olika färg. Där syns det tydligt hur färgen på blomman förändras när den åldras. Den högra blomman är ny och den till vänster slog ut för en dryg vecka sedan. Visst är den snygg!!!
Sedan i måndags har vi fått två nya medarbetare, Torbjörn och Lola och de har redan utfört storverk. Vi har fått upp nya skyltar både uppe vid vägen och tydliga skyltar för parkeringen och vägen till butiken.
Sanna stökar om i butiken och resultatet blir jättebra. Det är en liten utmaning att få plats med allt eftersom det kommer nya sändningar varje vecka och ibland tom. två samma dag, men vi stuvar och skeppar iväg allt vad tygen håller.  Jag tog några bilder idag där Lolas goda cupcakes syns på en av dem.
Nu har flera av zonarticplantorna jag har på glasverandan börjat blomma. Några av dem för första gången och det är sååå spännande! Här är bilder på några av dem.

 

Comments

  1. says

    Helt utrolig nydelige bilder av zonartic pelargonier!!Jeg er fullstendig Betatt! Kjempefin blogg:) Denne skal jeg følge. Hjertligste hilsener fra Ellen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*