Rödbetschips och bladkaktusar

RödbestchipsSitter här vid datorn med ett riktigt lyckat snacks jag provade på idag, rödbetschips. Fick för mig att städa lite i kylskåpet och hittade en papperspåse längst in med de sista rödbetorna vi skördade i höstas. Det var inte så många och eftersom jag gillar rotfruktschips av olika slag så tänkte jag det kunde vara dags att prova egen tillverkning. Sökte lite på nätet och fann att man kunde fritera lite först och sedan köra i ugnen eller bara i ugnen. Tunna skivor och sedan kryddning och kanske lite olivolja innan ugnsbakning på låg värme. Kryddade med en blandning av torkad persilja, vitlök, lök och salt och hällde över lite olivolja –  OJ! vad gott det blev!

En lite tydligare beskrivning av hur jag gjorde finns här.

Hibiskusen som står i köksfönstret har länge varit full med fröställningar i olika mognadsstadier och idag tänkte jag det var dags att skörda och så lite. Har ställt krukan med sådden i min odlingshylla under trappen så får vi se om den gror.

Frökapsel på hibiskus

När jag kom hem härom dagen hade två grenar på min novemberkaktus gått av och landat på mitt skrivbord. Självsticklning brukar jag kalla det för när växterna självmant lämnar delar som lämpar sig att använda som sticklingsmaterial! Det var fina grenar med många mindre blad som definitivt passade att sätta som sticklingar. Samtidigt som jag gjorde i ordning dem plockade jag lite med mina andra bladkaktusar och resultatet kommer snart i form av en artikel med lite tips om just sticklingsförökning av bladkaktusar.

Sticklingar av bladkaktusar

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*