Recept på jordgubbssylt

Hemmagjord jordgubbssyltHar man lite lätt mosiga gubbar som är felfria i övrigt är det perfekt att koka sylt på dem.

Med det här receptet går det både snabbt och blir jättegott!

 Ingredienser
1 kg jordgubbar
5 dl syltsocker

Det går bra att flerdubbla eller halvera mängden också beroende av hur mycket jordgubbar man har.

Gör så här:
Rensa och skölj sedan jordgubbarna.
Dela dem med en kniv och lägg dem i en kastrull.

dela-jordgubbar-sylt
Häll ner sockret och blanda ordentligt.

Sockra i jordgubbssylten

Blanda sockret väl i sylten
Koka upp under om rörning och mosa gubbarna mot kanten av kastrullen.
Låt koka i cirka 10 minuter.
Häll upp sylten i väl rengjorda burkar.

Förvaring:
När man använder syltsocker kan sylten förvaras i rumstemperatur ungefär ett år men
smak och färg bibehålls bäst om den står mörkt och svalt. Öppnad burk ska stå i
kylskåpet.

Vill man slippa konserveringsmedel kan man använda vanligt socker och hälla upp sylten i mindre plastbyttor och förvara i frysen.

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*