På inspirationsutflykt

Sprang nyss förbi ett fönster här på solsidan och möttes av denna syn. Blåregnet söker skydd inomhus och försöker klättra in genom fönstret. Rosen lutar sig åt samma håll och söker uppenbarligen skydd.

Igår var jag iväg på kombinerad inköpsresa och inspirationstripp där jag träffade några nya leverantörer, handlade lite nya härliga växter och tog en liten promenad i det vackra höstvädret.

Det är alltid så svårt att köpa in växter. Jag vill ha allt! Men det går ju inte så jag tillbringar rätt lång tid med att försöka bestämma vad jag ska välja bort.
Förutom vacker prydnadskål, enar, julrosor och lite aktuella krukväxter fastnade jag för denna vackra Mahonia ‘Charity’. Kolla in vilka läckra blommor!


Mahonia ‘Charity’
Kreativt! Ett målat fönster på en tråkig vägg.


Som hundägare har man förmånen att tvingas ut på promenader och igår passade jag på att förlägga promenaden till lite nya kvarter en lite längre bit hemifrån. Det var verkligen inspirerande att se hur man pyntar och gör fint vid entréer och i fönster. Jag fick med mig många nya idéer hem.
Man framstår lätt som lite suspekt om man står och fotograferar rakt in i trädgården hos folk man inte känner, men en liten bild blev det som jag gärna delar med mig av.

I  tisdags fick vi hem underbara linneprodukter från Växbo Lin . Handdukar, duschmattor, tvätthalsdukar och de otroligt praktiska disktrasorna.
Jag har själv använt dessa disktrasor i över ett år nu. Jag har två stycken som jag växlar mellan. Jättebra uppsugningsförmåga, lätt att torka upp saker med och göra rent. Själva trasan torkar fort så den blir inte slemmig och äcklig som gummitrasor lätt blir. Bara att slänga i maskin och kan läggas på komposten när den blivit utsliten. Det lär nog dröja ett tack dock. Mina två trasor ser ut som nya fortfarande. Både miljövänligt och något för den mer ekonomiskt sinnade (gift med en smålänning!)

I morse var det dags att pyssla om bina en sista gång innan vintern. De stackarna skulle få en blandning med oxalsyra och sockervatten hällt över sig. Hua!
Det är tyvärr nödvändigt nu för tiden som ett led i bekämpningen av varoakvaliter som annar slår hårt mot bina.
Ja, ska det vara så är det väl bara att göra! När jag öppnade kupan kunde man se hur de har satt sig samman till ett stort klot, men det var rätt många som sprang omkring där inne i kupan också.

Det är hög tid att plocka in vattenslangarna från trädgården nu. Om man har några stycken kan det vara en bra idé att märka dem med uppgift om vart de hör hemma. Jag har tex en slang som är anpassad i längden till avståndet mellan vattenutkastet och ena växthuset där jag har en bevattningsanläggning. Så istället för att pröva mig fram nästa år kan jag direkt få tag på rätt slang. Annars blir det till att springa fram och åter och prova och om igen och svära när det (självklart) blir fel.

Slangarna förvarar jag i jordkällaren som är frostfri, men tyvärr för fuktig för att ställa växter och uppgrävda knölar i. Däremot står där några krukor med lökväxter i avvaktan på att bli nedgrävda. Nu ser jag att några av dem, bl.a. krokusarna har börjat visa tillväxt så nu får de nog fortsätta växa så de kan gå i blom lagom till jul – mysigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*