Nu börjar sådderna visa grönt

Tomatfröer börjar groDet ÄR fånigt, jag vet, men jag bara älskar att titt som tätt gå och titta till mina frösådder för att se om något kommit upp. I går när jag såg de första små skotten i några av krukorna med paprikasådder hörde jag mig själv ge upp ett litet glädjetjut. Jag kollade på etiketten där jag skrivit sådatum och kunde konstatera att det tagit 11 dar från sådd till första livstecken.
Idag på eftermiddagen kunde jag inte hålla mig utan gick och tittade lite igen och fick då till min glädje se att den första tomatsådden från i fredags, alltså för fem dagar sedan visade en pyttegrodd nere i jorden – yes! Ännu gladare och faktiskt lite överraskad blev jag när jag såg att hela fem av söndagens 40 pelargonsådder redan börjat komma upp. Oj, vad trångt det kommer bli här snart…

På tal om pelargoner – Idag kom Länstidningen ut med det reportage som gjordes hemma hos mig i förra veckan. Kolla in bilden på Spike, vår ‘lilla’ Rhodesian Ridgeback med vattenkannan. Bilden är INTE arrangerad utan han kom in i växthuset, snodde kannan och sprang iväg. Sån är han…Smile Här är en länk till reportaget Blommar bland sina pelargoner.Jordgubbssäck i Allers

Och på tal om tidningar – igår kom veckotidningen Allers där de tipsar om den fina jordgubbsodlingssäcken vi säljer på Wexthuset. Den har hela åtta fickor med plats för både kryddor, jordgubbar och smultron.
Själv har jag haft en i tre år nu. Jag har planterat en passionsblomma i den upptill och i fickorna sitter diverse kryddväxter och månadssmultron.
På vinter har jag baxat in den i det frostfria växthuset så att växterna ska överleva vintern. När sommarn kommer har den fått stå på vår terrass.

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*