Med bil genom England

Först lite info om hemsidan. Vi har pga de kraftiga översvämningarna i Köpenhamn i helgen haft störningar på hemsidan och mail. Våra servrar som naturligtvis står i en källare där blev helt översvämmade och vi har nu fått besked om att allt är uppe och i funktion, men tyvärr har det resulterat i att vissa leveranser blivit försenade. Under morgondagen räknar vi med att komma ikapp, men jag beklagar de som drabbats av detta.

Ja, jag är i England – trädgårdarnas förlovade land. Två veckor med bil för att besöka en massa vackra trädgårdar, specialist nurseries och inte minst Hampton Court nu på torsdag och fredag.

Gunnera!

Resan började rätt bra. Vi har egen bil och valde vägen med färja från Göteborg till Kiel.
Killen i biljettluckan vid färjan prasslade med våra kvitton och mumlade något som vi först inte hörde, men förstod sedan att vi blivit uppgraderade. Från en enkel hytt med korridoren som närmaste granne till deras bästa hytt med jätte-TV, skumpa, frukt och choklad samt inte minst – ett jacuzzi-spa på rummet med panoramavy ut över havet. Det var rätt ok:-)

Därefter blev det tåg i tunneln från Calais till Folkstone och övernattning en bit ifrån Brighton i ett riktigt ruckligt gammalt B&B, men det är alltid mysigt tycker jag. Något speciellt med dessa heltäckningsmattor i spräckliga mönster som jag inte riktigt begriper mig på, men det hör liksom till.

Första heldagen blev det bla ett besök på Sissinghust. Fantastiskt vacker walled garden med underbara perennrabatter i olika färgscheman.

Eftersom vi är på resande fot i 14 dagar är jag än så länge relativt återhållsam med växtshoppandet som för närvarande inskränker sig till 7 plantor.  Jag kan varmt rekommendera mugghållarna i bilen som växthållare. Där står de stabilt och får bra med ljus. Gissar att det blir aktuellt att konstruera någon sorts blomlåda i morgon för det står flera vackra trädgårdar och några intressanta nuseries på schemat…

Har tagit hundratals bilder redan. Här kommer några.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*