Med bil genom England – rapport nr 2

Oj, vad vi hunnit med mycket på bara några dagar även om det samtidigt känns som att tiden går allt för fort.
Måste bara börja med att visa en bild på hotellet vi bodde på i Taunton. Det är ett gammalt slott som är helt klätt i blåregn – kolla storleken!

På vägen mellan Taunton och Hampton Court stannade passade vi på att besöka Stourhead Garden som var en helt underbar upplevelse. Det första vi möttes av var ett återställt växthus med vilda pelargoner som Colt Hoare hade i sin stora samling.

Den var jättefint arrangerad och det var kul att se.
Vi vandrade vidare i den otrolig vackra parken med mängder av fina och ovanliga träd, fantastiska små sjöar, tempel och grottor.

Bland favoritväxterna fanns ett antal stora tulpanträd och jag hade tur som hittade ett par blommor på några låga grenar trots att de i stort sett blommat över. Är de inte fantastiska?

I går och idag har vi varit på Hampton Court. Vi har haft tur och lyckats boka hotellrum precis utanför grindarna till parken. En fördel om man tror det blir mycket att bära…

Utställningen är väldigt stor och det räcker definitivt inte med en dag om man vill slippa stressa fram bland allt folk och alla montrar.
Vårt syfte med besöket har varit både att samla idéer och inspiration, men också samtidigt att leta nya produkter till webshopen och trädgårdsbutiken vilket vi har lyckats över förväntan med. Vi har redan lyckats boka flera spännande nya produkter och tillverkare som kommer dyka upp successivt i vår sortiment, några redan till hösten.
Ja – jag har köpt några växter också…
(eller snarare – baksätet är knökfullt!)

Den lilla bärbara vagnen – ett måste på en blomstershow

Här kommer några bilder från showen. Fler bilder kommer läggas ut på hemsidan när vi är hemma igen.

 Självklart fanns ett jättetält nästa fullt med rosor. Jag måste faktiskt skryta med att jag lyckades komma där ifrån UTAN en enda planta. Det var inte lätt, men de flesta som gick att köpa var enormt stora och tanken att sitta ytterligare en vecka i bilen med en taggbuske i nacken var lite avskräckande om sanningen ska fram. Ovan en bild på den ros som blev min favorit. Fanns inte att köpa – och tur var väl det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*