Maskskola, packningsutmaning och mässa

Ja, rubriken säger väl kanske en del. Här är det full rulle som vanligt. Tisdag och onsdag har vi varit på Interfloras inköpsmässa där vi ställt ut våra näringsprodukter från Growth Technology. Interflora är sedan ett par år återförsäljare av ett flertal av våra näringar så du kan alltid fråga i din lokala Interflorabutik om de har den näring du brukar använda. Näringen finns så klart även i många andra butiker och handelsträdgårdar också. Och har ‘din’ butik inte tagit hem den kan du ju alltid tipsa dem…

Ly i vår monter på Interfloramässan

På mässan fanns många andra utställare som visade upp växter, krukor, vaser och många inspirerande kringtillbehör – åsså växter förstås! Fastnade själv för rosa och lila toner och här är lite bilder.

Rosa får av färgad ull – En tydlig trend med mycket färgad ull i kompositionerna som även syns nedan

Mer rosa ull. Här med taklök och pärlor
Lila ull!
Åsså underbara rosor!!!!
Fanns i många olika färger – svåra att se sig mätt på…
Vad sägs om dessa underbara syrener? – Vilka färger! – Och doften – ljuvlig!!!!!
Tisdag kväll bar det av till Nacka och en föreläsning hos den lokala trädgårdsföreningen på temat förädling/förökning av växter och inspirationsbilder från vår egen och från några engelska trädgårdar. Det var jättetrevligt med många vetgiriga och kunniga trädgårdsintresserade. Det är alltid spännande och intressant att träffa nya odlingsfrälsta. Ofta får man med sig lite nya tips och idéer och inte minst får man lite påfyllning av positiv energi!
Åter på hemmaplan var det fullt upp som vanligt. På förmiddagen idag hade vi besök av en klass med 6-åringar från den lokala skolan och det var verkligen kul. De är så vetgiriga, ohämmade och väldigt kreativa!
De kom för att får lite kunskap och inspiration till ett projekt i skolan där de ska så diverse växter som tomater och annat. Det blev också ett besök i hönsgården, hos bina, hos fiskarna i dammen som nu så sakta börjar röra på sig och slutligen en liten maskskola där de fick lära sig om maskkomposter och de som vågade fick också klappa maskarna.
Efter besöket åkte vi till trädgårdsmästaren Britt-Marie som hade ett par rhododendronbuskar i trädgården hon behövde bli av med till förmån för ytterligare ett par pallkragar att odla i. Det passade oss väldigt bra eftersom vi började bygga upp en surjordsrabatt sent i höstas där vi planterat en guldazalea och en rhododendron. Med de två nya buskarna och ytterligare en guldazalea som också behövde få nytt hem blev rabatten i stort sett komplett och ska nu bara fyllas på med lite marktäckare och lite lökväxter.
Visserligen har jag en bil med hyfsat stort lastutrymme, men buskarna visade sig vara väldigt stora så det blev en liten utmaning att få in dem i bilen. Men finns det vilja så brukar det gå. Har liksom blivit lite av en expert på att packa växter med åren…
Nu sitter både rhoddar och azalea på plats och det blev jättebra. Stort TACK! till dig Britt-Marie för de fina växterna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*