Ljuslykta som minidrivhus

Många ljuslyktor med glassidor och tak passar utmärkt som minidrivhus.  De kan användas både för att  driva frösådder och sticklingar i eftersom väggarna släpper in ljus och den ventilation som ofta finns i locket hjälper till att ventilera bort den kondens som annars bildas.

Ljuslykta som miniväxthus

Den enda nackdelen kan vara att inget ljus kommer uppifrån. Men sommartid i ett soligt fönster, ett växthus eller ett ljust uterum är detta inget problem, utan kan snarast vara en fördel med lite skugga uppifrån eftersom det annars kan blir för varmt.

Allra bäst är det med modeller som är ganska höga eftersom det då kommer in mer ljus till växterna.

TIPS! I lyktan kan man få ett bra mikroklimat med lite högre luftfuktighet som passar många av våra krukväxter som ogillar våra torra bostadsrum som  till exempel murgröna, plättar i luften och fetbladsväxter. De kan ha sin ordinarie placering i en ljuslykta där fuktigheten kan hållas lite högre än i bostadsrummet. Då trivs de extra bra.

Är lyktan tillräckligt stor kan man ställa ett par mindre plantor där och lägga in lite stenar eller annat fint. Det blir jättesnyggt! Placera i eller nära ett fönster så mår växterna prima.

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*