Kantningen av bäcken fortsätter

Magnolia i blom - Ricki

Magnolia Ricki

Det är väldigt länge sedan jag ägnade så mycket tid (och möda!) i trädgården.
Visst, det har mest varit kyligt och en hel del regnande, men det gör det bara så väldigt mycket enklare att gräva och rensa ogräs. Man får se det positiva.

Förutom en väldans massa ogräsrensande fortgår kantandet av bäcken som nu porlar så fint genom nedre delen av trädgården.

Nu i helgen blev ytterligare ca 5 meter ‘färdigt’ och då främst tack vare min gode vän Britt-Marie som hjältemodigt erbjöd sig komma och hjälpa till.
Jättetack för det! Hon i sin tur fick hjälp av vår ena Ridgeback Spike.

plantering vid bäcken

I kväll var det uppehåll när jag kom hem så jag kastade mig ut och planterade en nyinskaffad lönn invid bäcken. Tog evigheter att gräva ett hål för den eftersom den platsen helt uppenbart använts som sophög för trasigt tegel för många år sedan då det låg flera tegelbruk här i trakten.

planterad lönn vid bäcken

Efteråt tog jag en liten runda i trädgården och kikade lite. Det händer så mycket nu med ny blomning nästan var dag. Körsbären har just slutat sin blomning, päronträdet blommar hysteriskt och nu har äppelträdens blomning kommit igång. Tre nya magnolior har också satt igång sin blomning och hela 5 av mina blåregn har knopp som börjar slå ut – Underbart!

Magnolia Elizabeth i blom

Magnolia Elizabeth

Päronträd i blom

Päronträdet blommar galet mycket!

Rensad grusgång med perenner

Rensade perennrabatter

Även om många tulpaner börjar sloka nu så är det många nya som slår ut. Vackra färger och former avlöser varandra. Helt omöjligt att tröttna på. Vill bara ha fler!!!!

röda och vita liljetulpaner

tulpaner vid köksträdgården

Tulpaner - vita, gröna, röda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*