Kajor i skorstenen

Kaja fast i skorstenenJo, vi har fåglar i skorstenen som bygger bo där.
Så här års börjar de skräna och härja och de hörs ganska rejält genom ventilen i sovrummet och ibland också i köket.
Självklart borde vi ha nät på skorstenen, men så är just nu inte fallet och personligen är jag inte så pigg på att skutta upp på vårt branta tak över 10 meter upp och försöka åtgärda detta, men förhoppningsvis blir det snart löst.

De har bott där i flera år och när vi skulle sätta in en vedspis i köket och därmed behövde en av de tidigare oanvända piporna fick vi börja med att rensa den från pinnar. Det blev säck, på säck, på säck med gammalt bomaterial.

Det skränande och bökande ljudet har jag vant mig vid, men idag vid lunchtid hördes ett ljud som mer liknande klonkande än något annat och det lät väldigt långt ner,  som om det kom från köksfläkten…

Efter ytterligare några klonkanden insåg vi att en fågel rasat ner i fläken så det blev till att sätta in räddningåtgärder. Upp med luckor och skruva bort fläktrör och visst satt den där, med huvudet före rätt ner i fläktröret. Torbjörn tog den i ett fast grepp och bar ut den i trädgården. Där flög den omgående iväg flera hundra meter så den verkar inte fått några större fysiska skador tack och lov. Men lite dramatiskt var det innan den blev fri.

Såg en intervju med mig om fröer i specialnumret Amelia Vår som kom igår. Kul tycker jag. En trevlig tidning med lite av varje.

Fröartikel i Amelia vår

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*