Jag är en återvinnare!

Återvinning av packmaterialDet kan nog hända ibland att våra kunder på Wexthuset undrar lite när de tar emot sina paket, men det är kanske inte så konstigt.

Vi återanvänder nästan allt packmaterial från våra leverantörer. Då gör de dubbel nytta innan de sedan förhoppningsvis återvinns via sopsorteringen.
Även de kartonger som vi i personalen får privat hamnar omgående i vårt lager som packmaterial tillsammans med tidningspapper och annat ‘spill’ som lämpar sig att använda i paketeringen.

Det här gör att paketen från oss kanske inte alltid är jättesnygga, men vi prioriterar denna extra återvinningsvända framför utseendet så länge funktionen finns där. Det vinner vi alla på, inklusive miljön – Och det är väl bra?!

Plast undviker vi så långt möjligt att tillföra själva i packmaterial, men i många fall är det svårt att finna alternativ. Däremot håteranvänder vi plastpåsar, frigolit och liknande som dämpande och skyddande material i paketen.

Hemma återvinner vi det mesta. All plast, papper, tidningar, metall, trä osv. delas upp i olika kärl. Tyvärr kan vi inte ha sophämtning med sortering eftersom den sopbilen inte kan köra upp på vägen där soptunnan står vilket får till resultat att vi har ganska omfattande förvaring av sopor här hemma!!! Nåväl, det är ju upp till oss att ta omaket att kanske lite mer ofta stanna till vid sopsorteringen.

Matrester och matavfall slänger vi stort sett inte alls utan allt som blir över hamnar hos hönsen eller maskarna. Det är så klart inte alla som kan ha höns, men en maskkompost kan nästan alla ha.

Höns i trädgården

Det har också blivit lite av en utmaning att återanvändva en massa material i trädgården också och det är verkligen roligt. Dels får man vara lite kreativ och dels blir många av projekten väldigt billiga att genomföra. Inte dumt alls! Några av dem finns redan beskrivna här på sidan och många mer kommer.

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*