Ingen julstress än…

Fick frågan idag av en kund som ringde om det var stressigt med alla julförberedelser. Bra, eller dålig? Jag har faktiskt inte hunnit känna efter.
En rejäl luftvägsinfektion som suttit som berg i bröstet i över fyra veckor har gjort att allt går så mycket långsammare, men nu börjar det kännas bättre. Så till helgen kastar jag mig väl också in i julstressandet.

Hade en liten försmak förrförra helgen då jag åkte med dottern Linda till Paris. Som tur är hann vi med en del shopping redan på fredagen.

 Lördagförmiddagen ägnade vi åt sightseeing och en promenad i Quarter Latin, men eftermiddagen blev en riktig pärs! Varuhusen La Fayette och Printemps på Rue Haussman var larvigt fulla med folk. Omöjligt att komma vare sig fram, bak, upp eller ner utan stor ansträngning och en jätteportion tålamod. Tror jag inte varit med om värre. Polis fanns på plats och stod med visselpipa och dirigerade folk, och tur var väl det. Annars stod det helt still!
Storstilade är de i alla fall fransmännen, med vackert pynt både inne och ute på många platser.

När jag kom hem blev det genast en liten tur upp till växthuset för att kolla vad som hänt. Det är lite extra mysigt så här års med de växter som fortsätter växa och blomma tycker jag. Jag har två stora rosmarinplantor som är helt översållade med knoppar. Väldigt många pelargoner blommar också trots att vi ännu inte satt igång någon tillskottsbelysning.
Vildarterna börjar sträcka på sig och de som varit i vila under sommaren börjar nu grönska och växa till.

Clementinerna ser ut att bli färdiga för skörd lagom till julafton och plantan med månadssmultron fortsätter troget att leverera nya bär. Vi har plockat regelbundet sedan i april! Plantan har hela sommaren fått specialnäring Strawberry Focus. Så länge den ger bär har vi fortsatt, men nu på vintern får den halverad dos.

Har just fått besked om att alla frönyheter kommer hem i lager i slutet av nästa vecka. Ett hopplöst företag att välja ut vilka fröer vi ska ha i sortimentet. Alla sorterna är ju så himla fina, eller ser så goda ut!!!
Så kommande vecka blir en blandning av julstress och fröstress när alla nya sorter skall läggas in i webbutiken. Tror det blir totalt 750 olika frösorter nu i vårt sortiment. Många sådder blir det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*