I betraktarens öga

Är det inte underbart med vårens alla blommor! Det är blommor nästan överallt. Körsbärsblom, mandelblom, alla vilda vårblommor, tulpaner, narcisser och alla andra härliga lökväxter. Primula, lungört – helt galet. Och som inte det vore nog knoppas nu alla blad i träd och buskar och det lyser i alla nyanser av grönt.

Vädret är allt annat än stabilt, men det har också sina fördelar; De lite kyligare dagarna förlänger blomningstiden för nästan alla växter och det är väl härligt

Silverpäron

Förutom de ljuva, uppseendeväckande blommorna finns det små, små sötnosar som inte gör mycket väsen av sig, men är trots det är både vackra och fascinerande. Vad sägs t.ex om dessa små rödnosar jag av en händelse såg hos Salix integra?

Salix integra

Förutom blomningstid är det ju nu också murkelsäsong och jag är lyckligt lottad som har en riktig svampplockare som gärna delar med sig som vän. Han kom med en stor påse i veckan och vi har invigt vårt fina torkställ genom att lägga murklorna på tork. Ser riktigt dekorativt ut tycker jag.

Vår ruvande höna ligger kvar på de (förhoppningsvis) befruktade ägg vi skaffat åt henne samtidigt som de andra hönorna fyller på med sina ägg under henne. Vi måste plocka undan dem vartefter så inte de viktiga äggen svalnar pga platsbrist. I veckan plockade jag det största ägg jag sett från våra hönor. Vi vägde ett normalstort och jämförde med detta och det normalstora väger knappt 60 gram, medan detta bamseägg vägde 98 gram!!! Stackars höna – det måste ha känts….

I veckan har vi planterat färdigt de tomatplantor vi ska odla själva här i växthuset. I en av krukorna planterade vi i jord från maskkomposten och det ska bli spännande att se om det märks någon skillnad på den tomaten och de övriga. Jag återkommer med rapport senare.

I torsdags blev det en tur ut till Stallarholmen där Lena Linderholm har sitt lager. Vi behövde fylla på lite av hennes underbara trädgårdsset och fick samtidigt se lite av hennes senaste produkter. Bl.a. kommer de härliga tallrikarna i nya jordfärger. Härliga att kombinera i olika nyanser tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*