Höstplanteringar i trädgården

Man kan nog inte önska ett skönare sensommarväder än det vi har nu. Hösten är i antågande, men fortfarande finns det plats för mycket blomning och trädgårdsarbete både ute och inne.

Här i trägården i Enhörna fortsätter vi anläggningsarbetet och i veckan är etapp två av magnolialunden klar. Ly och Torbjörn har planterat fullt med nävor som marktäckare runt magnoliaträden. Jag räknade till fler än 20 olika sorters nävor som kommer att avlösa och överlappa varandra i blomning i olika lila, rosa och vita färger – Det ska bli spännande att se!

Nu återstår bara att sätta tulpanlökar. Vi har tagit hem många hundra ljuvliga tulpanlökar och kommer sätta liljetulpaner i olika lila nyanser och vitt bland magnoliorna. Till övriga rabatter har vi valt andra kombinationer och olika blomningstider och det ska bli jättekul att se resultatet i vår.

Nu har också örtagården fått sina första kvarter planterade. Den första är en med blå örter och medicinalväxter. Nummer två  har fyllts med vitblommande dito. Den tredje rabatten innehåller ett litet stenparti med taklök och över 10 olika sorters timjan.
Nu gräver vi vidare för en plantering med olika myntor. Jag tror vi har ett 15-tal olika sorter för närvarande som ska planteras där.
Även ros- och lavendelrabatterna håller på att förberedas och kanske hinner de bli klara under veckan som kommer.

Vi har verkligen haft en fantastisk sommar som har givit mycket växtkraft här i trägården. På den här bilden syns ena delen av den tvådelade rabatten vi började på när jag återvände från England i somras. Växterna har etablerat sig väldigt bra och med hjälp av lite ett-åriga växter och dahlior ser de inte alls särskilt nyplanterade ut.


Vi har fått hem jättefina patinerade lerkrukor i många olika modeller och storlekar. De mindre modellerna kommer inom kort att kunna beställas via hemsidan, medan de större av praktiska skäl endast finns att köpa i trädgårdsbutiken här i Enhörna.
Snart kommer även vårt stora sortiment av lyktor att finnas på hemsidan. Det kan ju passa bra nu för att lysa upp både i trädgården och inomhus när mörkret kommer tidigare på kvällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*