Groddningsrapport

Groddade mungbönorI helgen preppade jag lite groddar och lovade återrapportera progress. Jag sköljer igenom dem morgon och kväll och i går kväll råkade jag tappa ut några av dem på bänken varvid de genast åkte in i munnen. De var väl inte helt klara men vart skulle de annars? Hursomhelst var de jättegoda! Smakade lite som när man går och nallar tidiga ärtskidor. Bar sig inte bättre än att jag gick och nallade en nypa groddar till och från under kvällen. Där kan man tala om nyttiga snacks!

Lilablommande uppstammad syren i krukaTidigare idag hade jag ärende upp till Årsta partihallar och passade på att spana lite bland alla vagnar som dignade med årstidens utbud. Där fanns mängder med olika roliga vårlöksväxter, julrosor, orkidéer så klart och en massa specialarrangemang inför ‘Alla hjärtans dag’.

Nästan dånade när jag såg ett par uppstammade syrenbuskar som fullkomligt dignade av ljuvliga, lila blommor som blommade på bara grenar. Kunde inte hålla mig utan var tvungen att sticka in nosen i blommorna, och ja, de doftande underbart – SUCK!

Hortensiablommor i partihallenDet fanns också gott om hortensior i olika färger och former. De är verkligen vackra men lite svårskötta att hålla inomhus så här års, men sköter man dem rätt har man en fin liten buske att plantera ut när försommaren kommer.

Lavendelfärgad krukros

Hittade också en helt fantastisk liten krukros med dubbla, lavendelfärgade blommor.
Det stod Parade på etiketten, men jag hittar ingenting om den på nätet. Det stod att den var långlivad på påsen och är den som vissa av de minirosor man kan köpa i många butiker kan den planteras ut och övervintra i vart fall i mildare klimatzoner här i Sverige.

Något jag har väldigt svårt för är dessa nerglittrade växter – vad är tanken egentligen? Fult och onaturligt tycker jag…
Echeveria med guldglitter

På väg ut kunde jag inte undgå de underbara vandorna som satt upphängda hos en av handlarna – vilka skönheter!

Orkidé Vanda

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Comments

  1. says

    Vi fick ju en påse mungbönor av dig senast som jag groddade och har ätit upp. Dom där glittersakerna är hemska , man ser dom ibland i olika färger, växten kan ju inte må bra. Wandan är fin , vi vågade aldrig ha en sån när vi var med i Orchidesällskapet för många år sen , dom sa att den är väldigt svår att ha. Den skall väl ha ljus och duschas varje dag . Vi hörs /Carita

    • Lena says

      Hej Carita, Såg ni hade fått hem ännu fler fröer! Livet på en pinne för en trädgårdsamatör. Må så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*