Gott Nytt Odlingsår!

Nu faller mörkret efter en relativt varm och solig dag här i Enhörna.

Goda vänner från Trädgårdsamatörerna var på besök i förmiddags och tog med sig en Odlingsstation hem för i morgon är det första dagen på det nya odlingsåretSmile

De berättade att många fröer börjat dimpa ner i brevlådan redan nu. Det är en av fördelarna med att vara med i olika trädgårdsföreningar att man får tillgång till många olika spännande fröer till ett väldigt billig peng.

fröer i hjärtform

Samtidigt har ju detta sina sidor – det blir lätt trångt! Vi kom då fram till att vi ska träffas i en mindre grupp om några veckor och dela upp frösådden lite emellan oss. Enklare om var och en sår lite mer av några sorter så kan vi byta sedan. Ett både plastbesparande och trevligt tips tycker jag.

Själv har jag inte hunnit längre än att jag har lagt två frölistor bredvid datorn som jag tänkte beställa ifrån. Den ena är från Trädgårdamatörerna och den andra från Blomstervännerna. Kan varmt rekommendera dessa båda föreningar som både har jättebra träffar med föreläsare, växtbytardagar, växtresor och mycket annat.

Ikväll blir det fest. Dock utan fyrverkerier. Vi har istället köpt thailändska lyktor med bambustomme. De är helt nedbrytbara till skillnad från de idiotiska konstruktionerna med metallstomme som dessutom kan ställa till stor skada för de vila djuren.

Gott-Nytt-Ar

Nej nog med gnäll! Önskar alla mina odlarvänner (och ni andra också!) ett gott slut och ett underbart 2014!

Gott Nytt Odlingsår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*