Fröer = lycka!

En väldigt enkel formel – men trots att jag dragit upp växter från frö i många fler år än jag vill tänka efter så blir jag fortfarande barnsligt förtjust när små gröna ‘pluppar’ tittar upp ur jorden.
I söndags sådde jag ett par avlånga lådor med blandsallad och ruccola och ställde i min odlingshylla under trappen. Redan på tisdagkvällen såg man spår av grönt och i onsdags myllrade det av små sötnosar i lådorna.

Frösådd av ruccola inomhus

Bilden är från idag, alltså fem dygn efter sådd – ser väldigt bra ut!

Igår skrev jag en liten guide om frösådder och så här i efterhand slår det mig att det kan kännas väldigt komplicerat med alla tips och steg hit och dit.
Självklart ska man inte krångla till något som i grunden är väldigt enkelt, men en hel del av det jag skriver om har sin grund i frågor och undringar jag fått från praktikanter och besökare här i trädgården så förhoppningsvis kommer några av tipsen till nytta.

Som vanligt har jag väl cirka 903468934 olika fröer som jag borde ta mig tid att så, men tiden vill inte riktigt räcka till. Jag får givetvis skylla mig själv som är sådan tidsoptimist, men det är tyvärr obotligt. Förr eller senare brukar jag hinna med lite ‘attack-sådder’ av mina favoriter sedan finns det gott om tid längre fram på säsongen att så perenner och lite annat. Kul är det i alla fall…

Idag har vi startat upp en ny maskkompost igen. Våra maskodlingar börjar bli ganska omfattande och det behövs för glädjande nog märker vi att det är väldigt många som blivit intresserade av maskkompostering och behöver maskar för att komma igång. För att möta efterfrågan har vi därför ‘klonat’ en av våra befintliga odlingar idag och påbörjat en ny odling.

Mask till maskkompostenUppstart av ny maskkompost

För mig personligen är det helt suveränt eftersom allt köksavfall försvinner fortare än kvickt samtidigt som jag får kontinuerlig tillgång till den underbara kompostjorden våra små medhjälpare skapar.

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*