Fjärilarnas och humlornas favoriter

Det surrar och fladdrar av fjärilsvingar i nästan hela trädgården så här års och det är verkligen underbart att följa deras färd fram och åter bland blommorna. Visst finns det växter som är mer eller mindre attraktiva för dessa trevliga pollinerare, men jag tror nästan att bolltisteln tar priset.

Jag har ett bestånd med vitblommande bolltistel utanför köksdörren och idag när jag gick förbi dem räknade jag till hela 8 humlor på en enda blomma.

Bolltistel full med humlor

Jag blev helt enkelt tvungen att springa in efter kameran och efter några roliga närbilder på humlegänget begav jag mig vidare ut i trädgården och plåtade. Mycket annat har jag inte orkat företa mig i det kvava vädret som varit idag.

Några av de populäraste växterna just nu förutom bolltistel är lavendel, läkebetonika, strålöga och blommorna hos gråmyntan som är helt översållad av en mängd olika besökare.

Det blev tyvärr inget regn idag trots att riktigt mörka moln tornade över Stockholm och såg ut att vara på väg hit.
Vi hörde mullret från åska på långt håll, men mer än ett fåtal droppar blev det inte och synd var det för det hade verkligen varit välkommet.

Fjäril och humla på Strålöga

Fjäril på Läkebetonika

Fjäril på lavendel

Påfågelöga på Strålöga

Gräsgrön guldbagge - Cetonia aurata

Gräsgrön guldbagge – Cetonia aurata

Ja, det blev mest en massa insekter framför kameran idag, men jag provade också min nya adapter till kameran som gör att jag kan använda mina gamla objektiv och här är en av de första bilderna med macroobjektivet. En närbild på en dahlia.

Närbild på Dahlia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*