Favoritredskap i köket just nu

Rotfruktsborste och citruspress i fsc-odlat träI går gjorde jag färdigt säsongens första omgång kallrörd äppelsaft. En favorit sedan många år som är både enkel att göra och väldigt läcker att dricka.

Den avrunna saften ska blandas med saften från två citroner och då kom min fina citruspress i FSC-odlat trä från vår leverantör Nether Wallop Trading till användning.

Igår blev det lax till middag med nyskördad potatis och sallad, tomater i långa banor och paprika – Jösses vad nyttig man kan vara ibland!

Rotfruktsborsten från samma leverantör är toppen när man vill skrubba nyupptagen potatis. Mycket effektiv och i en storlek som ligger bra i handen.

Nyskördad potatis

Nyskördade knölar i många olika färger och former

På tal om tomater. I år har jag odlat en ny sort som kallas apelsintomat. Den har snabbt blivit en ny favorit. Namnet förstår man direkt när man ser den för den är helt rund, ganska stor och gyllenorange som en riktigt fin solmogen apelsin. Skalet är tunt och lättuggat och fruktköttet är väldigt saftigt och mjällt – en riktig toppentomat som jag varmt rekommenderar.

Ny favorit - Apelsintomat

Apelsintomat

Lite lustigt är det i sammanhanget att en av mina andra favorittomater heter Long Banana:-)

Favorittomat Long Banana

Tomat Long Banana

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*