Doften av fuktig jord…

Kommer på mig själv med att stå och sniffa och verkligen dra in doften av den fuktiga jorden som framträder när jag lyfter på locket till ett av mina miniväxthus.
Här är sådderna nu i full gång – sent som vanligt, men det brukar bli bra ändå.
I söndags fick jag en hel del frön i jorden och däribland 67 olika sorters nävor. Hmm – visste jag hade rätt många fröer, men kanske inte riktigt så många. Åh vad kul det ska bli att se dem växa upp! Jag har redan många planer på vart de ska få bo när de blivit stora…

Zonarticpelargonerna på glasverandan mår verkligen bra. Nu har ljuset äntligen kommit och det är inte för varmt där som det lätt blir i växthuset soliga dagar. De föredrar helt klart ett lite svalare klimat för att bli riktigt fina och blomma bra. Det är nästan galet vad mycket blommor det börjar komma där nu.
I lördags innan butiken öppnade passade jag på att plocka en ny fin bukett och samtidigt passade jag på att fotografera de olika sorterna igen. Så snart vi hinner lägger vi ut dessa bilder på hemsidan – de är bara för ljuvliga!
En av de som inte hann blomma förra året har slagit ut och den har en underbar, närmast guldgul färg. Påminner nästan lite om en ringblomma!
I trädgården har vi nu påbörjat arbetete med att återställa, eller kanske snarare bygga om köksträdgården efter älgarnas härjningar. Det blir nytt staket och större odlingsyta. Fas 1 är avklarad i och med flytten av hallonlandet som nu har fått ett större utrymme närmare bikuporna.

När vi grävde loss de gamla odlingsramarna insåg jag att jag helt glömt av att skörda vitlöken i höstas och nu tittade ett otal nya vitlöksplantor upp från de kvarglömda lökarna.
Jag grävde försiktigt upp dem, delade på dem och grävde ner dem en och en i en av pallkragarna framför växthuset och de ser redan ut att få ny fart efter flytten.
I hönshuset har vårkänslorna verkligen kommit. Två av hönorna ligger och ruvar till ingen nytta. Tuppen var vi tvungen att lämna bort i vintras så de stackarna väntar förgäves.

Jag brukar ibland skaffa fram befruktade ägg så de får några små att ta hand om, men problemet är ju sedan om det blir tuppar som jag tyvärr inte kan behålla. Nu blir resultatet istället att jag får ta emot pickanden och arga läten när jag försöker stjäla ett eller annat ägg under hönorna som verkar ha en bra teknik för att få in precis alla ägg som läggs under sig…

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*