Dagens fynd: ömsat ormskinn

När jag kom hem efter en tur med bilen (en 9-håls golfrunda om jag ska vara ärlig med ett redan preskiberat resultat!) hittade jag detta fantastiska ömsade ormskinn precis utanför grinden.

Ömsat ormskinn

Ett helt komplett ömsat skinn med hål för ögonen och allt.

Ömsat ormskinn med ögon

Skinn från orm

Jag försökte räta ut det för att mäta längden utan att ha sönder det. Mitt måttband vara bara en meter så jag gissar att den var ca 110 cm lång.

Jag gissar det är från en snok, men vad vet jag?

Till och från har vi sett snok här i trädgården och jag glömmer inte när vi fångade snoken som slingrade sig upp från dammen med en groda i magen som lyckade tas sig ur gapet och sedan hoppa ut. Det var ett av de konstigaste saker jag varit med om. Finns dokumenterat här på bloggen i den här inlägget från maj 2011 ‘Det hoppar grodor ur munnen

Snog spottar ut en groda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*