Botaniska trädgården på Gran Canaria

BIld från botaniska trädgården på Gran CanariaBotaniska trädgården på Gran Canaria, Jardín Botánico Viera y Clavijo ligger cirka 15 minuters bilfärd strax sydväst om Las Palmas de Gran Canaria.

Parken sträcker sig över ett ganska stort område med ingång längst ner och en restaurang högst upp med fin utsikt över trädgården.

Det är den svenska botanikern Eric Ragnor Sventenius som ligger bakom anläggandet av trädgården som började byggas 1952.

Parken innehåller många endemiska arter (arter som bara växer naturligt just där) från Gran Carnaria och dess omgivande öar. Några av dem är nåra utrotning.

Tyvärr kom jag till parken bara en timme innan stängningsdags så jag hann se väldigt lite, men under den korta stunden försökte jag få en någorlunda hygglig överblick.

Parken är fint uppbyggt med olika landskapstyper och där fanns mängder av olika växtslag, de flesta utmärkta med tydliga skyltar.

Har man gjort lite utflykter runtom på ön tycker jag inte att den botaniska trädgården är ett måste för den normalintresserade. Men parken är fin och delvis väldigt lummig, och en växtnörd kan väl aldrig få nog?…

Här lite bilder från trädgården.
(Tips! klicka på en bild och starta bildspelet med förklarande texter)

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/www/webvol5/fp/qi5lxvlf1t3nbu2/hemodlat.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

 

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Trackbacks

  1. […] Ungefär 15 minuter sydväst om Las Palmas hittade vi så småningom till den botaniska trädgården. Tyvärr var det bara en timmes öppethållande kvar där när vi kom dit och jag var i väldigt stort behov av att pudra näsan efter allt vattendrickande i bilen så jag hade väldigt svårt att koncentrera mig på omgivningarna innan jag äntligen hittade en toalett. Skyltningen dit var väldigt undermålig och ett tips för den som ska dit är att fortsätta i den riktning som skylt nr 19 visar ända till något som ser ut som ett förhistoriskt skjul väl undangömt i skogen. Där är det! Det blev en kort tur i parken och lite bilder blev det också. Jag har lagt in dem i ett eget inlägg som du hittar här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*