Blåregnsknoppar och grodyngel

Grodyngel i dammenOj vad fort det går nu med all växtlighet. Jag är fortfarande inte alls frisk efter influensan jag fick för snart två veckor sedan och det känns jättetrist att inte orka plantera och rensa i rabatterna men det händer mycket ändå.

Jag orkar ta mig en tur upp till växthust och tillbaka då och då, men inte mycket mer, men på vägen finns mycket att upptäcka.
I lördags tog jag vägen förbi dammen och blev väldigt glad när jag såg mängder med grodyngel och ägg. Det känns som det är väldigt tidigt och jag hoppas verkligen inte det blir allt för kallt igen så det fryser till.

Allra gladast är jag över alla knoppar på ett av mina blåregn. Det är nu snart fem år sedan jag planterade de första plantorna och ingen har blommat än, men nu är det minst fyrtio knoppar på den ena och jag längtar såååå efter att få se dem slå ut. Även här får man verkligen hoppas att det inte blir för kallt så de fryser.

Knoppar på blåregn

Idag har jag planterat några av de knölar och rötter vi köpte på road-tripen till Holland för två veckor sedan. Jag hoppas verkligen de tar sig för där var några riktiga snyggingar.

knölar och rötter från Holland

Jag satte dem i varsin kruka som nu får stå i kallväxthuset tills de vuxit till sig och jag gräver ner dem i rabatten.

Grodd på avokadokärnaI måndags när vi tömde en av lådorna i maskkomposten hittade jag en avokadokärna som börjat gro. De tar lite väl lång tid på sig att förmultna så de brukar jag lägga i trädgårdskomposten, men av någon anledning hade den hamnat inne i maskkomposten.
Nu har jag satt den i en kruka med jord i ett av miniväxthusen så får vi se om den börjar växa.

Jag har planterat lite olika sorters basilika och den sort som heter Lettuce är definitivt min nya favorit. Den får stora, saftiga blad och smakar gott.
Ikväll när jag skulle skörda för att göra lite pesto upptäckte jag att den börjat blomma med ståtliga vita spiror, men det var bara att klippa ner ändå. Blommorna satte jag dock i en lite vas…

Basilika Lettuce med blommor

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*