Fullspäckad höst med resor och växtinköp

Hösten nalkas. Ja, den kanske redan är här egentligen. Det är ju trots allt den 9 oktober!
För mig har tiden från mitten av augusti gått galet fort och samtidigt som det känns som om jag inte hunnit med någonting alls har jag gjort massor.

I slutet av augusti bar det av till Amsterdam och Köln för inköpsmässa SPOGA-GAFA som jag skrev om här senast.
Två veckor senare bar det av till Birmingham och GLEE där vi besökte flera av våra leverantörer och hittade flera nya med väldigt spännande produkter som successivt kommer dyka upp i vår webshop.
När vi ändå var i England och for runt var jag självklart tvungen att stanna till både på några roliga antiklador och på några av mina favoritträdgårdar för en liten titt, för man måste ju utnyttja tiden ordentligt :-)

På vägen mellan Gatwick och Stratford hann vi slinka in några timmar på RHS-trädgården Wisley. Alltid lika trevlig med mängder av vackra växter och planteringar att beundra.
Där hittade vi bland annat denna fina Gunnera, en av mina favoritväxter (jodå, jag har många favoritväxter, men denna är lite extra) Kolla storleken!

Gunnera manicata - blad

Vi bodde som brukligt i Stratford-upon-Avon, som jag verkligen kan rekommendera. En vacker liten stad omgiven av flera vackra trägårdar och många antiklador.
Dessutom är det nära till Fibrex som håller den nationella pelargonsamlingen. Ett ställe jag besökt väldigt många gånger genom åren.
Den här gången stegade vi in i ett växthus med helt otroliga begonior, något jag inte sett där tidigare, men fick förklarat för mig att det brukar stå i ett växthus längst bort.
Begonierna var just hemtagna efter en utställning och att det var utställningsbegonior kan jag gott förstå. Jag hade aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Vilka begonior!!!
Blommorna var enormt stora, dubbla och enkla i fantastiska färger.

Jättebegonia - utställningsplanta

Gul jättebegonia för utställning

 

När vi var där höll de på att skära ner och ta sticklingar. Jag fick veta att de sticklingar som togs nu tar två år på sig att bli fina utställningsbegonior.

sticklingar av begonia

 

Vill någon köpa finns de på den här länken: http://www.fibrex.co.uk/tuberous-begonias/

Om någon undrar: Ja, jag fick med mig en planta :-)

Härnäst stod Hidcote Manor på tur. En underbar trädgård jag besöker så ofta jag har möjlighet.

Även om jag inte tänkt mig ta med några växter hem kunde jag bara inte motstå några jag hittade i några trädgårdar. Det är helt enkelt emot min natur…

Växtshopping i England

Och eftersom jag har svart bälte i växtpackning fick jag med alla dessa växter i lådan längst till höger. Kolla in den läckra hortensian med trefärgade blad Hydrangea macrophylla ‘Tricolor’!

Efter englandsresan var det bara några få dagar tills det var dags för en resa till Japan där min äldsta son tog examen på Waseda business school. Snacka om att man blivit en globetrotter!
Rapportering från några japanska trädgårdar utlovas i kommande inlägg.

Redan innan till resan till England började jag bli lite förkyld och inte blev det bättre med flyg och tryck i öronen så jag har varit, och är fortfarande rätt ynklig med hosta och halsont. Tur att jag rest klart för ett tag fram över.

Men ingen rast och ingen ro, och roligt är ju det. På Wexthuset händer det enormt mycket spännande just nu med hundratals nya produkter på väg in varav som flera redan ‘landat’ i webshoppen som till exempel jättemånga fina och praktiska produkter för vinterskydd av växter och en toppenprodukt för att få plats med mer löv och annat trädgårdsrens i skottskärran.

Vinterskydd för växter

wheelbarrow booster för skottkärran

Om en dryg vecka öppnar vi officiellt vår lagerbutik med buller å bång, eller i alla fall med lite specialerbjudanden och aktiviteter, så håll utkik!

Lästips:

Vi håller på att göra om och uppdatera Tips&Inspirationssidorna på Wexthuset-sidan. Här två av de senaste artiklarna:

Föröka höstflox med sticklingar

Föröka växter med luftavläggare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*