Berberis och kyliga maskar

Vilken otroligt varm höst vi har! Solen har visat sig idag och bidrar med extra värme i den mån den orkar över trätopparna.Berberis med illröda bär

Gick en annan runda med hundarna än jag brukar idag på förmiddagen och spanade in ett massivt rött buskage med berberis. Det lyste starkt i solskenet och var verkligen imponerande.
Berberis har varit både ratat och hånat under ett par decennier, men har nu till och med börjat bli riktigt trendigt.
Då handlar det främst om lite nyare sorter än de kanske-inte-så-jättefina som ofta användes som häckplantor runt radhus och på allmänna platser på 70-talet.

Jag har sett flera väldigt snygga sorter som jag absolut kan tänka mig här hemma i trädgården. De har många fördelar som just den härliga färgen när mycket annat är grått. Den finns i många olika bladfärger och passar även som strukturväxt i ett blandat buskage där den blir jättefin.

Det är verkligen roligt med det stora intresset för våra maskkomposter och kompostmaskar. Det är många som hör av sig och vill veta mer och vill börja med maskkompostering. Den här veckan har vi redan skickat iväg flera omgångar med komposter och mask. Känns lite som ‘Årets julklapp’ här hos oss. Maskarna klarar sig bra så länge det inte kryper under nollan så vi kollar väderprognoserna noga innan leverans så de inte ska frysa.

Ikväll har jag suttit och uppdatera lite mer information här på sidan. Bland annat finns det nu en liten avdelning jag kallar ‘Idebanken’. Där lägger jag in lite tips och idéer man kan göra eller kanske ha nytta av.

Jag har också uppdaterat informationen om rosor så att man nu hittar filmen som visar hur man förökar rosor med sticklingar och lagt till detaljbilder på hur man klipper sticklingar från en blommande gren.

Vill du läsa mer om rosor kan jag varmt rekommendera Rosor för Nordiska Trädgårdar

Nyklippt rosgren underlag till stickling

Välkommen att kika in på de nya sidorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*