Bärfisspotting!

insektsbockerNyss hemkommen från ett trevligt möte med vår lokala trädgårdsklubb där vi ikväll fick med oss de böcker vi beställt sedan tidigare.
Visst är det fascinerande att spana in lite olika kryp man stöter på när man ligger på alla fyra i rabatten . Många känner man igen, men hur många vet man egentligen vad de heter och vad de gör där?

Men nu får jag äntligen lite av min nyfikenhet stillad för här ska studeras trollsländor, gräshoppor , bärfisar, humlor och fjärilar förstås. Inte visste jag att det finns cirka 50 bärfisarter i Sverige, 40 olika arter humlor, 38 gräshoppsarter och hela 60 trollsländearter. Boken med dagfjärilar begränsar sig till Södermanlands utbud där man identifierat cirka 80 arter – wow!

Det här ger en extra dimension till kommande trädgårdssäsong.  Jag ska helt enkelt börja ägna mig åt bärfis-spotting, humle-spotting, gräshopp-spotting, trollsländespotting och dagfjärilspotting!  Vad är plate spotting (leta bilnummerplåtar i nummerföljd) mot det här?

Åh vad kul det ska bli! Får se till att ha kameran redo så jag kan dokumentera och sedan leta upp vilka arter jag sett för det blir lite stökigt om jag ska släpa med mig böckerna i trädgården för jämnan även om de är i ett ganska behändigt format.

Kanske kan redovisa resultatet från min ‘spotting’ här på bloggen framöver. Någon mer som blir sugen? Skaffa en liten fälthandbok och ut och ‘spotta’!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*