Återhämtning efter trädgårdsmässan

Redan fredag i morgon. I veckan har vi ägnat mycket tid att komma ikapp efter trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö.

Vi hade som vanligt ett par jätteroliga dagar där vi träffade  många glada och trevliga odlarvänner. I år hade vi en något större monter och det tog mer än dubbelt så lång tid med upp- och nedpackning.
Tyvärr hade jag inte så mycket tid att gå runt och kika på andra montrar, men två saker hann jag fiska upp på lunchen: Dels pluggplantor av den häftiga svartblommande petunian och dels en härdig bananplanta Musa sikkimensis, som jag hittaded hos Palmsällskapet.Full fart i montern. Sanna servar vid kassan till vänster.

Marion – finurlig som vanligt…Nya hyllor var införskaffade inför mässan och planen var att de skulle ersätta de gamla i butiken, vilket innebar extra kaos när allt först skulle flyttas ut ur butiken samtidigt som lasset från mässan kom hem, men nu börjar vi bli klara och det blir jättebra!
I går hade vi besök från Jönköping av fyra glada pelargonvänner som fick stå ut med röran i butiken. Som lite kompensation bjöd vi på Lolas nybakade pelargonmuffins med hasselnötter och bladgrön topping till kaffet.
Inför deras besök plockade jag en bukett zonarticblommor från plantorna på glasverandan för att visa dem hur läckra dessa blommor är. Nu är det rätt många som börjat blomma så det blev en riktigt fin bukett.
Några av dem är verkligen intensivt gula. Färgen är mycket klarare hos de plantor som står på glasverandan där det inte blir så varmt som det blir i växthuset på dagarna. Men även här bleknar de något i intensitet efter några dagar, men inte alls lika snabbt.
Fick en glad överraskning när jag gick upp i växthuset i går. En av mina egna zonartickorsningar hade börjat slå ut och blomman är klart gul med kraftiga rosa fjädermarkeringar på de övre kronbladen. En bonus är växtsättet som är ovanligt knubbigt för en zonarticpelargon och blomstjälkarna är vad man kan kalla normallånga. Flera blommor är på gång och också det är ju lovande.
I senaste numret av Pelargonbulletinen är första delen av min artikel om just zonarticpelargonerna med. Tack alla ni som hört av er med snälla ord om den!

Comments

 1. says

  Å den som hadde vært der på messa…

  Utrolig vakre disse zonarticene!
  Kjempeflott artikkel i bullen! Gleder meg til fortsettelsen :-)

 2. says

  Kjære Lena. WOW!! ER Det mulig!?? Dette er de fineste pelargonier jeg noensinne har sett!!
  Sommerfuglene flyr rundt i magen min og jeg tenker: Er det virkelig sant det jeg ser? eller drømmer jeg nå??
  Hva er det som får en pelargon til å bli en Zonarticpelargon? Hvilke pelargonier blir krysset?
  Jeg er fullstendig betatt!
  Hååper de kommer til norge snart,slik at jeg kan få kjøpt meg noen stiklinger:):)
  MÅ HA!!!
  uff nå ligger jeg våken hele natten, helt besatt av disse zonartic pelargoner…:/

  Klem Ellen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*