Återbruk av porslin i trädgården

Att använda gamla koppar som ytterkruka till mindre plantor är ett trevligt sätt att återanvända gammalt porslin, men även i trädgården kan det komma till nytta.
Både kaffeservisen och tallrikarna har en given plats i trädgården som rabattkant och som personligt och roligt pynt i trädet ovanför fikahörnan. Det är bara att ta fram fantasin.

Porslinsfat som rabattkant

Har man inte tillräckligt många lämpliga delar hemma är det bara roligt att åka och leta efter fina fat, kannor och koppar på loppis.

Rabattkant
Enfärgade eller mönstrade tallrikar, i matchande färger, eller komplementfärger. Ta vad du har eller välj en färg som passar till den dominerande blomfärgen i rabatten. Blåmönstrat porslin blir jättefint till en blåblommande rabatt.
Hugg en skåra med planteringsspaden, tryck ner fatet försiktigt och stabilisera genom att trycka fast jorden ordentligt runt fatet. Då sitter det stadigt och hjälper till att hindra gräs och ogräs från att växa in i rabatten. Sätt dem kant i kant eller omlott.

Porslinskannor och koppar i trädet

I trädet
Här hänger olika kannor och koppar. Hitta på ett färg- eller formtema som passar hos dig. OBS! Kannor och koppar som kan samla på sig mycket vatten måste ha ett hål i botten…

Wexthuset - Trädgårdsbutiken på nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*