Älskar mina bin!

Det är verkligen underbart att sitta och studera de flitiga små varelserna. Med randig päls surrar de kring och jobbar överallt i trädgården nu. I den grunda delen av dammen samlas de och dricker och hämtar vatten.
Fångade detta flitiga dragbi (en som är ute och samlar) på bild när den satt på en av många maskrosor som nu börjat visar sin soliga sida.

Annat gult i trädgården nu är en massa olika narcisser vi planterade i höstas. En av fördelarna med dåligt minne är att man blir så glatt överraskad när det kommer upp en massa fina nya växter i rabatten.

Närmast molnfri himmel ute med lite svala vindar. Hönsen stortrivs nu när det börjar komma mycket grönt och en massa smarriga insekter att mumsa på. Blev nästan överfallen av dem tidigare idag då vi satt på trappen nedanför växthusen med kaffe och sockerkaka. De ville också ha…

Förra helgen gjorde vi ett par filmer som handlar om hur man sköter och förökar sina tomater. En länk till våra filmer finns på hemsidan www.wexthuset.com och de går också att se direkt via Wexthusets youtube-kanal på länken http://www.youtube.com/user/Wexthuset. I den ena filmen visar jag bl.a. hur man gör ett nytt toppskott på sin tomatplanta. På bilden här nedanför kan man se hur den ser ut idag, på god väg att växa till sig jämfört med det lilla taniga skottet som syns i filmen.

I växthuset står än så länge planteringen vi gjorde i ört- och jordgubbsäcken på trädgårdsmässan. Örterna i sidfickorna mår toppen och passionsblomman vi satte ner som fått slingra i det smarta växtstödet Twister har börjat blomma. Passionsblommor är verkligen något extra!

Lite kul är det att se hur bra övervintringen av den svarta petunian ‘Black Velvet’ gått. I höstas grävde jag upp dem från samplanteringen de satt i och tryckte ner dem i stora plastkrukor som stått undanskymda i växthuset i vinter. Nu är de i full tillväxt och mängder med blommor är på gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*