Vildarna vaknar

Lika härligt varje år vid den här tiden då mina pelargonvildar och primärhybrider börjar blomma. En av mina absoluta favoriter slog i går ut och jag blir lika bedårad var gång.

P. x Laurentianum

En annan snygging är Lara Princess som man här tydligt kan se hur stor skillnad det är på intensiteten av blommans färg när den är nyutslagen och när den är någon vecka gammal

Lara Princess
Elegant, men ändå praktisk dress i slitstarkt
 och tåligt material

Ja, nu har våren kommit och i veckan var det dags att göra besök hemma hos våra bin. För några veckor sedan konstaterade vi att det var liv i båda kuporna eftersom vi sett hur de varit ute och luftat sig när solen varit framme.
Då är det läge att göra en liten besiktning för att försäkra sig om att allt står rätt till där inne. Att drottningen lever och producerar nya ägg, att det finns tillräckligt att äta för dem och att de ser friska ut och att det är full rulle i största allmänhet. Den här tiden på året är ganska kritisk eftersom det än inte finns så mycket för dem att äta och i värsta fall kan ett samhälle svälta ihjäl.
Efter en snabb besiktning kunde vi konstatera att allt såg ut att vara väl hemma hos våra bin och att det fanns gott om mat kvar för dem tills dess det finns ny mat att hämta hos träd och blommor.

Bilden till höger är en fortsättning på min nya karriär som modebloggare.

Full fart i bikupan

Nu har de första knopparna på rabarbern börjat visa sig och det är dags att täcka dem. Genom att gömma dem under en stor kruka drivs de på genom att de får det varmt och mysigt samtidigt som de bleks eftersom de inte får något ljus. Dessa första mjälla små stjälkar är en verklig delikatess. Något att prova kanske?

Röda rabarberskott
Kruka över för att driva fram mjälla, bleka rabarber

I veckan förberedde vi en drivbänk för sådd. Jorden är fortfarande väldigt kall så vi har lagt på glasfönster för att värma upp den. Nu ska vi lägga på ett lager hästgödsel med jord ovanpå och hoppas det får upp värmen så att vi kan så sallad och rädisor inom en vecka eller två.

Den här veckan har vi fått hem påfyllning och en massa nya roliga odlingsprodukter från England. Bla. den jättesmarta plantkragen och Grow Bag Tray, en odlingsbricka som är perfekt i storlek för att lägga en jordsäck på och odla direkt i säcken – smart och enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*